Fina resultat för Ludvig Flink under European Games i Minsk

Luleå BS egen Ludvig Flink, har under de senaste dagarna representerat Sverige under European Games i Minsk. Ludvig, som numera tävlar som senior, tog sig till en delad 17:e plats individuellt där det tyvärr blev respass mot Turkiets Mete Gazoz, rankad 1:a efter kvaltävlingen. Mete är ett år yngre än Ludvig. Turkiet har haft en rejäl satsatsning under ett antal år. Metes största framgång var 2018 när han vann tredje deltävlingen i World Cup i Berlin. I mixed blev det en delad 9:e plats för Ludvig tillsammans med Christine Bjerendal från Lindome BK. Christine har skjutit riktigt bra under sommaren. Bland annat har hon tangerat det svenska rekordet utom hus och skjutit så bra att hon vann en plats till OS i Tokyo 2020.

–Jag är jättenöjd, just nu känner jag mig formmässigt i topp och det känns jättebra, sett över säsongen hade jag kanske kunnat vara igång lite tidigare för att prestera likvärdigt i andra tävlingar, säger Ludvig.
European Games arrangeras av Europas Olympiska Kommitté vart fjärde år och kan i det närmaste ses som ett Europeiskt för-OS där blivande olympier har möjlighet att få tävlingsmässig rutin inför kommande Olympiska Spel.
–Tävlingen i sig var nästan exakt likadan som det man är van vid, däremot märks det ju skillnad både vad gäller boende och tävlingsschema. Man bor likt i en OS-by där alla idrottare bor samlat, vilket är jättehäftigt. Sedan har vi också haft mycket tid för förberedelser då det var många dagar utan något på schemat, vilket bara var till en fördel då man kunde träna och anpassa sig till den nya miljön, säger Ludvig.
Avslutningsvis då, Tokyo 2020, är det realistiskt eller är det Paris 2024 som gäller?
–Tokyo kan vara realistiskt om detta håller i sig och blir lite bättre tills nästa säsong, annars så blir det satsning till Paris, avslutar han.

Resultat från European Games hittar du HÄR!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *