FÄLTSKYTTE 26/5

Alla som vill prova på skogskytte har möjlighet att prova på det nu på söndag. Ca kl 16 träffas vi på lokalen för gemensam avfärd till Piteå BKs skogsskyttebana. Vi håller på så länge vi orkar och kommer mest att skjuta på fältmål men även några 3D mål. Det är i skogen och delvis brant och stenigt så ta på bra på fötterna och ta med att äta och dricka så ni orkar.

Kan ni gissa vem skytten är? 

Den som tänker hänga med behöver göra en ”siktskala”. Alltså ta reda på hur bågen träffar på olika avstånd. Detta görs för compound och recurve genom att man tar och skjuter in siktet på 10 meter, gör ett märke på siktet. Backar till 20 meter och gör lika dant. Och håller på så tills man nått sitt max avstånd. Sen kollar man 15, 25 etc meter.

Länk till reglerna för fält och 3D. Där hittar ni max avstånd för de olika klasserna mm.

http://www.bagskytte.se/globalassets/svenska-bagskytteforbundet/regler/regler-2019/sbf-bok-4-2019.pdf?w=900&h=900

Länk till ett bra kompendium om hur de olika skogsskytte grenarna genomförs och hur man kan träna.

http://www.bagskytte.se/globalassets/svenska-bagskytteforbundet/verktygslada-klubb/utbildning2/180924_skogsskytte.pdf

Vill ni med eller har frågor maila Backman på 54backman@telia.com

Vi ses

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *