Spännande finaler på Genrepet

Dagens tävling i Luleå var ett test inför SM och JSM.

Många var riktigt taggade och ville se hur vinterns träning gått. Ligger man enligt plan eller finns det ytterligare saker att små putsa på?

I DR13 klassen så var det fint besök från Finland Inka Limingoja, Pohjan Juosi. Emily fick en tuff match i grundomgången och i finalen blev det än värre. Emily vann grund om gången och när finalerna drog igång så var Inka den som la in högsta växeln direkt. Inka vann första och andra set. Så inför tredje så var Emily tvungen att vinna för att finalen skulle leva vidare. Emily sköt en 9-9-8 och Inka 9-8 och sedan blev det lite tidsnöd, 7p i stressen. Emely sköt sedan 9-9-9 och Inka 9-9 och en halv millimeter från 9 an. Så Emily kvitterade till 4-4. Inför sista finalomgången var hela och tittade på finalen. Emily sköt började bra 10, Inka 9. Emily 10, Inka 8. Emily leder med tre poäng inför sista. Emily skjuter en 10 till och Inka en sjua. Hårt och tufft. När Emily skulle skriva protokollet blev det väldigt darriga siffor. Första finalen genomförd med guldstjärna i kanten!

I största klassen HRE så var det ett himla getingbo. Det surrades och skrattades en hel del. Dagens vinnare Ludvig Flink kunde ganska komfortabelt ta hem grundomgången. Trots lite svajigt skytte. Två blev Martin Östman som verkar ha hittat formen inför SM. Och trea fd Luleå Skytten Johan Forsberg.

I DCE så vann Jessica Hedberg före Anna och Linnea Backman. Lite överraskande att det blev en så lätt final mot Anna. Men Anna verkar vara formen på spåret så på SM blir det annorlunda.

I HCE så vann Harri Forsberg före Andreas Lindesjö och sonen Henrik Forsberg. Harri som haft en rätt så jobbigdag med att hålla koll på alla viktiga saker som att ha tagit med sig pilarna som man nyss skjutit från tavlan och när man ställer ner en comp så är det bra om man satt på bågstödet. Bågen står så kort stund om man glömmer det.

Summasummarum så är nog de flesta på rätt väg och det är lite små saker här och där att jobba på, men inga kor på isen. Nu kör vi mot SM och JSM så det ryker.

Resultatlista hittar du Genrepet_2019

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *