Nyårspilen en pangsuccé!

I lördags så arrangerades årets första inomhustävling i Boden. Det blev en riktigt bra tävling med många bra resultat.

Damer Recurve 13. Emely Cwirzen sköt riktigt bra. Trots att vi nyss förlängt hennes draglängd med nästan 2 cm, så sköt hon jättebra. 2 st bingon ( Bingo är 30p på tre pilar, maxpoäng.) Den största motståndaren hon hade för dagen var sig själv. Förutom då hennes tränare Rolf Rönnlund som hon slog med 3 poäng.

I herrar recurve elit så vann Ludvig Flink ganska ohotad på 564p. Dock så var det ett bra genrep inför tävlingen i Nimes, Frankrike, som han ska iväg på i januari. Han provade lite nya strategier och tekniker under dagen. Rolf Rönnlund sköt riktigt bra. Så här bra har han inte skjutit inomhus på bra länge, 541p och en andra plats.

I damer Compound Elit blev det en tvekamp mellan Luleås Jessica Hedberg och Piteås ärrade skytt Lisa Södersten. Det blev en hård kamp där Lisa tillslut drog det längsta strået och vann. Jessica fick ihop fina 564p

Herrar Compound elit blev en spännande grupp.  Henrik Forsberg fick tampas rejält med Albin Hägglund, Järnvägens IF i kampen om andraplatsen efter suveräne Lennart Nordsvahn. Henrik ledde med 4 poäng efter första 30 pilarna. Albin försökte ta i kapp men lyckades bara ta in 1 poäng. Så Henrik blev tvåa och comebackande pappa Harri blev fyra på 553p.

Summa summarum, en bra start på året. Man hittade många små saker som gör att man kan gå vidare och skjuta ännu högre poäng längre fram. Nu väntar lite träning. Ludvig Flink åker till Nimes i slutet av januari och vi övriga riktar in oss på att åka till Finland och tävla.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *