Anna till 3D EM

Anna Backman blev efter SM tävlingarna i 3D uttagen till EM i Göteborg i år! Anna har förutom att alltid skjuta bra i skogen på junior SM också i flera år placerat sig bra i DCE trots att hon fortfarande är junior. Hon har två pallplaceringar i (senior) 3D SM på meritlistan. Vi håller tummar och tår för Anna och hela det övriga laget!

3D turne´och SM

Så här i sensommaren är det dags för 3D SM. Som uppladdning inför detta åkte Backmans på en liten turné för att komma i form. Den inleddes hos BK Fiskgjusen på Värmdö. På programmet stod en 15 måls runda med finaler. Anna och Linnea fick tampas i DCE med varandra i den mycket kluriga banan med mycket uppförs och nedförs mål. Anna vann grundskjutningen men fick se sig slagen av syrran i finalen. Lars slutade på 5:e plats i HCE men förlorade i finalskyttet och slutade på sjätte plats.

Nästa stopp blev Strängnäs och Tellusjakten. Några tappra hade tagit sig till banan utanför Strängnäs. Tyvärr gjorde materialstrul att Lars och Anna fick bryta men Linnea ångade på och vann DCE.

Årets 3D SM gick i Åtvidaberg. Banorna var lagda kring Adelsnäs och var mycket bra. Vacker natur, fantastiskt vällagda mål och välgjort arrangemang. Tävlingarna var dessutom sista chansen att bli uttagen till EM i 3D som går i Göteborg i år. Tjejerna Backman kastade sig in i hetluften direkt i den vackra parken kring själva Baroniet och efter första dagen med lite upp och ner skytte låg bägge damerna bara till. Lars kämpade på i de östgötska backarna och presterade sitt bästa skytte någonsin. Andra dagen gick banan i ett kuperat skogsavsnitt med ängar in emellan. När alla pilar var skjutna slutade Anna på tredje plats och Linnea på nionde. Lars tappade lite och slutade på 40:ionde plats.

Här finns resultat http://ianseo.net/TourData/2018/4165/IC.php

Bilder från tävlingarna finns här https://www.facebook.com/pg/bagskyttebilder/photos/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *