JSM UTE 2018

Årets ute-sm för juniorer gick av stapeln i Småland, närmare bestämt Oskarshamn och Vetlanda. I hiskelig värme sköts det pilar både i skogen och på tavla. Tre av klubbens juniorer drog söderut för att delta och som de deltog. Två guld, ett silver, tre brons och ett lag-silver!


Linnea under JSM-3D. Foto: Järnvägens bågskytteförening

Först ut var 3D tävlingen som arrangerades i Oskarshamn. Klubben har tidigare haft SM och flera andra stora 3D-tävlingar så förväntningarna på banan var höga. Och förväntningarna infriades, banan var klurig och bra. Systrarna Backman slog till direkt och Anna vann det första guldet i DC16. Lillasyster Linnea knep brons också i DC16.

Linnea på fälttävlingen. Foto Järnvägens bågskytteförening

Fältdelen av JSM sköts i Vetlanda. Också en klubb känd för bra skogstävlingar och också här infriades alla förväntningar på banorna. Systrarna Backman sköt även här i DC16 och Anna tog ett silver medan Linnea fick brons.

Lagsilver till Luleå. Linnea, Anna och Henrik. Foto Bågskyttebilder

För taveltävlingen var det tillbaka i Oskarshamn. Nu anslöt också Henrik Forsberg i HC16. Tävlingen blev mycket tuff i hettan. Här tog Anna ett guld till och Linnea ett brons. Även ett lagsilver fick våra juniorer. Bra Kämpat!

Sammanfattningsvis ett mycket välorganiserat och bra genomfört JSM. Stort tack till arrangörerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *