Framgångar i SM för Luleåskyttar

Under den gångna helgen gick årets inomhustävlingar i SM i bågskytte av stapeln i Eslöv. Tävlingen bjöd på några riktigt fina resultat för våra skyttar från Luleå BS. Ludvig Flink tog brons i klassen Recurve Elit för herrar. Ludvig sköt riktigt bra under alla finaler och de finaler som han vann. Vann han med klara 6–0. I Semifinalen mötte Ludvig Flink Jonatan Andersson, Stenbro BK som lyckades vinna med 4–6. Ludvig vann sedan åter brons-finalen med klara 6–0 mot Andreas Skalberg från IF Karlsvik.

Luleå BS lag bestående av Martin Östman, Rolf Rönnlund och Ludvig Flink tog silver i Recurve Elitlag. Det var spännande matcher där Luleås lag vände kvartsfinalen från ett 0–4 underläge mot Stockholms BK. Och tog matchen till särskjutning där man vann med 28p-27p. I semifinalen väntade Helsingborgs BK. Och det blev en svängig match där Luleås trio åter fick matchen till särskjutning. Och där vann man med klara 30p-26p.

 

I guldfinalen var IF Karlsvik motståndare men där så räckte man inte till och Luleås skyttar fick nöja sig med en fin silvermedalj. Detta är första gången på 2000 talet där Luleå BS vinner en lagmedalj i Recurve klassen på SM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *