Ludvig är 9:a i världen, bästa herrjunior placeringen i Sverige genom tiderna

Junior VM i Argentina blev ett otroligt bra genomslag för Ludvig Flink, efter han placerat sig på 9:e plats så skriver han in sig i historieböckerna med att vara den bästa Junior Sverige haft. Inte ens OS-Medaljörerna har varit bättre som Juniorer.

Ludvig berättar om den avgörande serien om 9:e platsen.

Sista serien började blåsa mycket från vänster, de 2 första pilarna blåste ut i 7:an till höger, likaså gjorde det det för motståndaren. De var hel lika 4-4 i set och 14p vardera inför sista pilen, motståndaren  skjuter  en 9:a , Ludvig behöver en 10:a, han justerar siktet efter vinden 2 varv till höger, men det tar stopp redan efter ½ varv. Hmm, jag har insexnyckeln i kogret men bara 40s kvar, efter lite funderande så håller han av i 8:an till vänster och skjuter ett perfekt skott… Mitt i 10:an. Den historiska 9:e platsen är säkrad.

Moa som fått äran att vara coach utbrister på norrländs vis, ”joo, bra skott”.

Själv har hon dagen innan knipt 33:e platsen på hennes första internationella mästerskap.

Att vi har 2 bra junior i klubben är det ingen tvekan om, det kommer bli mycket intressant att följa dessa under nästa år som är deras sista år som juniorer.

Vi kan bara utbrista Grattis !!! Vi väntar på mera….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *