Stora framgångar för klubbens skyttar på Barentssummer games 2017!

Det är nu två år sedan som de fyra nationerna (Nord Norge, Nord Sverige, Nord Finland och Norra delen av Ryssland) ändrade formatet på Barentskampen till en stortävling med 1000 deltagare och ledare. För bågskyttets del innebar det att man minskade deltagarantalet för varje nation, från 22 st aktiva till 12 st aktiva och tre ledare. Så den breda toppen har blivit en smalare och vassare topp.

Av klubbens skyttar så blev Moa Lindström, Helen Forsberg, Ludvig Flink, Anna Backman och Rolf Rönnlund uttagna.

Underkvalet gick det bra för våra skyttar. Rolf fick känningar i höger axeln och tillslut blev han tvungen att avbryta kvalet. Men vad gjorde väl det. Ludvig gick som tåget och var efter grunden trea. Moa vann damer recurve kvalet och det gjorde även Anna i damer compound. Helen låg på en stabil andra plats.. Så ett riktigt bra kval från klubbens skyttar.

Söndagens finaler skulle bli riktigt spännande!

Moa började starkt i sin kvartsfinal och gjorde sejouren kort för norskan hon mötte och vann med 6-0. I nästa match ställdes hon mot den rutinerade Laura Perälä. Laura knep första set men det var allt hon lyckades få av en storskjutande Moa. Moa punkterade matchen med en 29!

Helen som inte gick så bra i kvalet fick möta norskan Trine Gabrielsen. Helen vann lätt och i finalen väntade Anna Backman. Det blev inte riktigt så spännande som vi hade förväntat oss. Helen kopplade tidigt grep om match och släppte aldrig greppet. Facit blev Guld till Helen och Silver till Anna!!  Bra jobbat tjejer!!

Ludvig fick en enkel resa i kvartsfinalen då Rolf inte kunde skjuta. I semifinalen ställdes han mot den rutinerade OS skytten Samuli Piippo. Det blev en rysare där Ludvig i sista set kunde vinna med 6-4. I finalen väntade Anti Vikström som gjorde resan kort för Ludvig genom att vinna med 6-0.

 

Ett riktigt bra facit för Luleås skyttar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *