Nya distrikts rekord i Vittel!

Luleås båda skyttar kan vara nöjda med vad de presterat under veckan.Nya personliga rekord och distriktsrekord. En härlig men jobbig vecka.  Vi reste ner på söndagen för att komma till i Vittel, Frankrike i god tid så att vi skulle hinna acklimatisera oss och hinna träna ordentligt. Drygt 230 av Europas bästa skyttar har hittat hit. Vilket innebär att i många fall så är det skyttar på hög internationell nivå. Här skulle Helen Forsberg och Ludvig Flink försöka slå sig in och ta en medalj. Båda sköt riktigt bra i grund omgången. Ludvig Flink satte nya personliga rekord och slog de gamla distriktsrekorden i Norrbotten.

Ludvig började bra och sköt 290 i första om 286 i andra omgången totalt 576 poäng och det räckte till en 17 plats bland herrar juniorer recurve. I 16 dels finalen ställdes han mot Simone Guerra. Det blev en tuff match. Simone började med en 30a och sedan sköt han 28,29,29 imponerande. Ludvig sköt 29 och en omgång drog han en pil genom klicken. Så trots bra skjutning så fick Ludvig se sig besegrad och slutade på 17 plats i sitt första JEM.

Helen Forsberg Sköt även hon riktigt bra i grundomgången. Hon sköt 293 i första omgången och 288p i andra omgången totalt 581p. Även Helen satte nya distriktsrekord. Helen hamnade på en bra trettondeplats och i finalstegen ställdes hon mot brittiskan Daisy Clark. Helen och Daisy har måtts flera gånger tidigare och Helen har inte lyckats slå henne. Så blev det och denna gång. Daisy kunde med en sista tia knipa hem vinsten med 142p mot Helens 141p.Även Helen slutade på 17:e plats på årets EM.

Det har varit en bra vecka med massor av erfarenheter och slutsatser dragna. Nu laddar vi om för junior SM så småningom, förutom Helen. Vi har tränat mycket och bra här nere. I morgon ska vi på en liten utflykt för att sedan på söndagen se finalerna och vara på avslutningsceremoni. På måndag flaxar vi norrut igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *